Smärtbehandling

– så kan vi hjälpa dig

Vad som är effektiv smärtbehandling för dig beror naturligtvis på vad som orsakar smärtan. Det är det första vi måste ta reda på genom en grundlig undersökning och en genomgång av din sjukdomshistoria.

Diagnosen bestämmer behandlingsmetod

Utifrån diagnosen väljer vi behandlingsmetod – vi arbetar med flera olika metoder som du kan läsa mer om här på hemsidan. Vid smärtbehandling är OMT, laser, elterapi och akupunktur vanliga inslag.

Smärtbehandling med OMT kan bestå av smärtlindrande, rörelseökande och stabiliserande åtgärder som mjukdelsbehandling av muskler och fascia, muskeltöjning, ledmobilisering, manipulation och stabiliseringsträning.

Smärtbehandling med laser kan lindra inflammation, öka blodcirkulationen och aktivera kroppens egna läkningsprocesser. Flera studier har visat att laser är effektivt vid nacksmärta (artikel från SBU och The Lancet).

Mjukdelsbehandling av muskler och fasciafungerar som smärtbehandling genom att bidra till att frigöra kroppens egna smärtlindrande hormoner, öka blodgenomströmningen och mjuka upp spända muskler.

Smärtbehandling med akupunktur kan vara effektivt vid migrän och spänningshuvudvärk.