EPTE – perkutan elektrolytisk terapi

Perkutan Elektrolytisk terapi (EPTE) är en behandlingsmetod som är relativt ny i Sverige. Genom att placera en akupunkturnål med svag likström i det skadade området skapas en mikroskada som sätter igång kroppens reparationsmekanismer. Eftersom ultraljudet visar exakt var nålen befinner sig blir behandlingen väldigt exakt och det är bara den skadade vävnaden som påverkas av behandlingen.

För vem?

Perkutan Elektrolytisk terapi kan hjälpa dig som har akuta eller subakuta skador i senor eller muskler. Det kan rör sig om axelsmärtor, tennis- eller golfarmbåge och det man brukar kalla för ”hopparknä”. Behandlingen är också effektiv för dig som har hälsporre eller hälseneinflammation.

Behandlingen är effektiv även på långdragna skador. Man kan säga att kroppen får ett startskott så att läkningen kickar igång igen.

Behandling

En elektrod placeras på huden vid det skadade området. Huden desinficeras noggrant. Akupunkturnålen förs in och med hjälp av ultraljudsscanning, som visas på en skärm, styrs nålen till exakt rätt position. Behandlingen av området pågår i 1 – 2 minuter.

Dagarna efter behandlingen bör den skadade muskeln/senan inte belastas tungt så att den läkningsprocess som satt igång inte störs.

Vanligt är att behandlingen upprepas från 1 till max 6 gånger. Många känner stor skillnad redan efter första gången.